Amerikanska cookies i alla dess former är något som uppskattas av människor i alla åldrar. Cookies är det perfekta fikat och även något som är kul att baka själv! Det finns hur många olika typer av recept och smakkombinationer att välja på när det kommer till att baka den perfekta cookien. Vi vågar påstå att du kommer att älska det här receptet och baka dessa kakor mer än en gång! Är du en av dem som tycker att kakdegen är godare än själva kakan? Då har du kommit rätt, i det här receptet ska vi nämligen gå igenom hur du gör världens godaste cookie dough kakor! Det är inte vilka cookie dough kakor som helst, utan dessa kakor är fyllda med extra cookie dough som gör att kakorna blir perfekt mjuka och saftiga på insidan. Vad väntar du på? Sätt på ugnen och baka dina nya favorit cookie dough kakor
Ingredienser
För att göra 16 stycken cookie dough kakor så behöver du följande ingredienser.
Till kakdegen som kakorna ska fyllas med behöver du:
- 115 gram osaltat smör som är rumstempererat.
- 50 gram strösocker
- 90 gram farinsocker
- 1 tesked vaniljextrakt
- 140 gram vetemjöl
- 75 gram mjölk- eller mörk chokladknappar
- 2-3 matskedar mjölk
Till degen för själva kakorna behöver du:
- 115 gram osaltat smör som är rumstempererad
- 50 gram strösocker
- 90 gram farinsocker
- 1 tesked vaniljextrakt
- 1 stort ägg
- 210 gram vetemjöl
- ½ tesked bikarbonat
- 75 gram mjölk- eller mörk chokladknappar
Steg för steg
För att baka cookie dough kakor så behöver du följa 11 steg. Vi ska självklart guida dig igenom alla dessa stegen för att säkerhetsställa att dina cookie dough kakor blir perfekta!
- Det första du behöver göra är att klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
- Sen är det dags att göra degen till kakdegen som du sedan ska fylla dina cookies med. I en bunke vispar du smör och socker med elvisp, du vet att den är värdig vispat när blandningen är ljust och krämig. Det tar cirka 2 minuter. När du har vispat klart socker och smör så tillsätter du din vaniljextrakt och vispar igen.
- Nu är det dags att sikta ned mjölet i blandningen, rör sedan om med en slickepott eller en träslev. När du har blandat in mjölet så tillsätter du en tesked av mjölken i taget och blandar tills du har fått en mjuk deg. Det sista du ska göra är att blanda ner dina chokladknappar.
- Rulla sedan små bollar av kakdegen, du kan tänka att de ska vara små som teskedar, lägg bollarna av kakdeg på en av bakplåtarna och placera dem i frysen i minst en timme.
- Nu är det dags att värma ugnen! Har du en vanlig ugn så värmer du den till 180 grader, är det så att du har en varmluftsugn så värmer du den till 160 grader.
- Nu är det dags att göra den stora degen som blir grunden till dina cookie dough kakor. I en stor bunke vispar du smör och socker med elvisp tills det är krämigt. Det tar cirka en till två minuter tills den är slät och krämig. När smöret och sockret är färdig vispat tillsätter du ett ägg och vaniljextrakt, se till att du blandar ordentligt.
- I en annan bunke blandar du mjöl och bakpulver. Sikta sedan ned blandningen med mjöl och bakpulver i den stora bunken, rör ihop allt noga så att det blir en fin deg. När allt är blandat så rör du ner chokladknapparna.
- Nu är det dags att ta fram den frysta kakdegen!
- Ta en fryst kakdegsboll i taget och linda den vanliga kakdegen runt den frysta kakdegen. Genom att rulla degen i handen formar du den till en boll. Se till att du täcker den frysta kakdegen med den vanliga kakdegen ordentligt!
- Placera kakorna på den andra plåten med bakplåtspapper. Här är det viktigt att du ser till att kakorna inte ligger för nära varandra då de sjunker ihop och flyter ut på plåten i ugnen.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 10 minuter eller tills kakornas kanter är gyllenbruna. Det är viktigt att du ser till att kakorna får svalna på plåten i 5 till 10 minuter innan du flyttar över dem till ett galler för att låta cookie dough kakorna svalna helt.
Som du ser så är det inte allt för komplicerat att baka dessa fantastiskt goda cookie dough kakor! Det sista vi vill göra är att tipsa dig om hur du ska förvara dina cookie dough kakor på bästa sätt:
- Förvara kakorna i en lufttät burk och lägg ett bakplåtspapper mellan varje lager av kakor för att förhindra att de klibbar ihop.
- I rumstemperatur håller kakorna i 2-3 dagar.
- I kylskåpet håller kakorna i en vecka.
- I frysen håller kakorna i 2-3 månader.
Nu har vi lärt dig allt vi kan, lycka till med bakning av dina cookie dough kakor!
Källa : https://www.sweetestmenu.com/cookie-dough-stuffed-chocolate-chip-cookies/